Lourdes 

In 1858 verscheen in het bergstadje Lourdes Maria achttien keer aan Bernadette, een veertienjarig meisje dat hout aan het sprokkelen was. Al tijdens deze wonderbaarlijke verschijningen kwamen mensen van heel ver naar de grot net buiten Lourdes om hiervan getuige te zijn. Sinds de verschijningen trekken jaarlijks miljoenen mensen op bedevaart naar Lourdes om er genade en genezing te vinden. 

In 2011 ging ik voor het eerst mee met de Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes. Samen met 300 andere bedevaarders en 40 zieken trokken we met de trein naar de Pyreneeën. Gedurende een week zorgde ik samen met verpleegsters en andere vrijwilligers voor de zieken die met ons mee gereisd waren. Ik vond het zo leuk om deze mensen te verzorgen, te helpen en met hen om te gaan, dat ik sindsdien elk jaar terug naar Lourdes ga.

Elk jaar komen er meer en meer jongeren met ons mee, zodat we nu al een heel uitgebreide jongerengroep hebben. Wil jij ook eens een hele leuke week beleven en genieten van de enorme dankbaarheid die je van iedereen krijgt? Kom dan mee naar Lourdes waar we samen met duizenden jongeren van over de hele wereld mensen helpen. Neem zeker contact met mij op!

OPROEP 2020

In 2020 zal het de tiende keer zijn dat ik naar Lourdes trek. Om dit jubileum te vieren wil ik zo veel mogelijk vrienden en kennissen meenemen. We sluiten ons als groep aan bij de Limburgse diocesane bedevaart en genieten zo van een uitgebreid programma. We zijn weg van 15 tot en met 20 juli. Alles is geregeld, een hotel met volpension en een uitgebreid programma voor voormiddag, namiddag en 's avonds. Iedereen is van harte welkom om mee te gaan: jong en oud, ziek en gezond, mensen die mee willen om te helpen en mensen die graag een weekje naar Zuid-Frankrijk gaan, iedereen beleeft de bedevaart op zijn eigen manier. 

Er gaan zieken mee en er gaan helpers mee, daarnaast zijn er nog veel mensen die verblijven op hotel en gewoon het programma meevolgen, hoe je de bedevaart invult is volledig je eigen keuze.

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Laat mij dan zeker iets weten! Op 21 januari organiseer ik een infomoment. De plaats en het uur deel ik nog mee via Facebook, het parochieblad of persoonlijk als ik je je naam hebt doorgegeven. Kom zeker langs!

© 2019