Lourdes 

In 1858 verscheen in het bergstadje Lourdes Maria achttien keer aan Bernadette, een veertienjarig meisje dat hout aan het sprokkelen was. Al tijdens deze wonderbaarlijke verschijningen kwamen mensen van heel ver naar de grot net buiten Lourdes om hiervan getuige te zijn. Sinds de verschijningen trekken jaarlijks miljoenen mensen op bedevaart naar Lourdes om er genade en genezing te vinden. 

In 2011 ging ik voor het eerst mee met de Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes. Samen met 300 andere bedevaarders en 40 zieken trokken we met de trein naar de Pyreneeën. Gedurende een week zorgde ik samen met verpleegsters en andere vrijwilligers voor de zieken die met ons mee gereisd waren. Ik vond het zo leuk om deze mensen te verzorgen, te helpen en met hen om te gaan, dat ik sindsdien elk jaar terug naar Lourdes ga.

Elk jaar komen er meer en meer jongeren met ons mee, zodat we nu al een heel uitgebreide jongerengroep hebben. Wil jij ook eens een hele leuke week beleven en genieten van de enorme dankbaarheid die je van iedereen krijgt? Kom dan mee naar Lourdes waar we samen met duizenden jongeren van over de hele wereld mensen helpen. Neem zeker contact met mij op!

Update 2020

Door het Coronavirus dat de wereld treft, zullen er dit jaar geen bedevaarten vanuit België naar Lourdes vertrekken. Laten we bidden dat we volgend jaar zeker terug mogen gaan!

© 2019