top of page

Wie ben ik

Ik ben een jonge gedreven ondernemer van 26 jaar. Samen met mijn ouders en mijn twee zussen woon ik sinds mijn geboorte in Wijer. Nadat ik afstudeerde, richtte ik Dépot d'Histoires op, een bedrijf dat historisch onderzoek uitvoert voor iedereen die iets over het verleden wil te weten komen en archieven ordent, inventariseert en digitaliseert.

Als trotse inwoner van Nieuwerkerken, en altijd bereid om mensen te helpen , stelde ik mij in 2018 jaar kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Met 9% van de inwoners die rechtstreeks op mij stemden, ben ik verkozen als schepen. 

Daarnaast geef ik wiskunde in het Sint-Jan-Berchmansinstituut in Zonhoven.

Elke zomer ben ik te vinden in Lourdes waar ik samen met andere jongeren zieke en oudere mensen een leuke tijd bezorg.

Op zaterdag kan je mij vinden in het repetitielokaal van Harmonie 'Ons Verlangen' waar ik doedelzak speel.

P1000503bewerktwebsite_edited.jpg

Lourdes, stad van de hoop

In 1858 verscheen in het bergstadje Lourdes Maria achttien keer aan Bernadette, een veertienjarig meisje dat hout aan het sprokkelen was. Al tijdens deze wonderbaarlijke verschijningen kwamen mensen van heel ver naar de grot net buiten Lourdes om hiervan getuige te zijn. Sinds de verschijningen trekken jaarlijks miljoenen mensen op bedevaart naar Lourdes om er genade en genezing te vinden. 

In 2011 ging ik op aanraden van mijn oma voor het eerst mee met de Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes. Samen met 350 andere bedevaarders en zieken trokken we met de trein naar de Pyreneeën. Gedurende een week zorgde ik samen met verpleegkundigen, brancardiers en andere vrijwilligers voor de zieken die met ons mee gereisd waren. Ik vond het zo leuk om deze mensen te verzorgen, te helpen en met hen om te gaan, dat ik sindsdien elk jaar terug naar Lourdes ga.

Elk jaar komen er meer en meer jongeren met ons mee, zodat we nu al een heel uitgebreide jongerengroep hebben. Wil jij ook een hele leuke week beleven en genieten van de enorme dankbaarheid die je van iedereen krijgt? Kom dan mee naar Lourdes waar we samen met duizenden jongeren van over de hele wereld mensen helpen. Neem zeker contact met mij op!

20180723_091805.jpg

Schansstraat 135

3850 Wijer, Nieuwerkerken

arnoud.nijssen@hotmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page